Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Piia Leino

Nebo

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Boris Vidović
  • 06/2022.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863109
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina je 2058. U gradu-državi Helsinki, nekoć prijestolnici Finske, vlast je prigrabio nacionalistički pokret Svjetlo. Granice su zatvorene, vanjski svijet je nedohvatan i nitko se ne nada boljoj budućnosti: umjesto nje, Svjetlo građanima nudi virtualnu stvarnost zvanu Nebo. Nebo izaziva ovisnost, no dostupno je samo imućnima, dok ostali trpe nerede i ugnjetavanje. Svijet kakav poznajemo opstaje još samo u Nebu, neusporedivo ljepši nego nekoć u zbilji… 

Dobitnik Europske nagrade za književnost, roman “Nebo“ finske književnice Piie Leino potresna je distopija i zrcalo budućnosti na našem pragu.

“Nebo je roman s mnogo lica.” – Helsingin Sanomat

Piia Leino rođena je 1977. i već dvadesetak godina radi za finsku novinsku agenciju STT. "Nebo" (2018.), velik uspjeh kod finske kritike, drugi joj je roman, nakon kojeg potpisuje još dvije uspješne znanstvenofantastične priče: "Prekovremeno" (2020.) i "Apogej" (2021.). Fikcionalna proza Piije Leino zrcali autoričino intenzivno i pronicavo praćenje popularne kulture, politike i društvenih medija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –