Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roberto Saviano

Žestoki poljubac

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 06/2022.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863079
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Oni pečate šutnje, sklapaju saveze, odrješuju krivnje i donose presude, žestoke poljupce. Poljupce koje utiskuju na usne povezujući duše, dijeleći sudbine, a za svakoga sudbina je zakon mora, gdje je lov samo trenutak koji prethodi onomu u kojem lovac postaje lovinom.

Dječja paranca stekla je moć, nadzire tržišta za raspačavanje droge u Forcelli, ali sama ne može upravljati svime. Kako bi potkopala stare kamorističke obitelji i zadržala vlast nad povijesnim središtem, mora ući u konfederaciju s ’o Whiteom i parancom Capellona.

Roberto Saviano vraća se priči o dječacima našega doba, punim žestine, rođenim u zemlji ubojica i ubijenim, razočaranim u obećanja svijeta koji ne pruža nikomu ništa, a ponajmanje njima. Ojačani su glađu. Ojačani su gnjevom. Spremni su davati i primati poljupce koji ostavljaju okus krvi.

Iz medija:

Iskreno odvažan, kao svaki pravi pisac, Saviano se vraća u Napulj i pripovijeda priču o žestokom i bolnom srcu toga grada. – Elena Ferrante

Italija koju svatko treba doživjeti. – Literary Review

U Savianovu Napulju ni na dječjim igralištima nije sigurno. – The Economist

Kum za doba Instagrama. – Metro

Roberto Saviano (Napulj, 1979.) talijanski je pisac, novinar i scenarist, rođen u napuljskoj četvrti Secondigliano. U Napulju je završio tehničku školu Armando Diaz i diplomirao filozofiju na Napuljskom sveučilištu. Od 2002. piše o utjecaju mafije na talijansko društvo, a članke objavljuje u prestižnim talijanskim listovima. U Napulju i Savianovoj rodnoj četvrti Secondiglianu, kao poprištu mafijaških sukoba, odvija se velik dio radnje njegovih romana i publicističkih tekstova, pogotovo njegova prva knjiga "Gomora" koja izlazi 2006. Od te godine Saviano živi pod strogom policijskom zaštitom, no i dalje uspješno djeluje. Nakon "Gomore" objavljuje eseje, članke i romane, po kojima se snimaju filmovi i serije: "Ljepota i pakao" (2009.), "Riječ protiv camorre" (2010.), "Pođi sa mnom" (2011.), "Nula Nula Nula" (2013.), "Sitne ribe" (2016.) i "Žestoki poljupci" (2017.). Dobitnik je brojnih nagrada: nagrade Viareggio za debitantski rad, međunarodne nagrade Enzo Biagi, Geschwister-Scholl Preis, Novinarske nagrade Leipziga, nagradu Manuel Vázquez Montalbán, European Book Prize, nagradu David di Donatello i druge.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –