Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leif Randt

Allegro u pastelu

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Sandra Ljubas
  • 06/2022.
  • 232 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532863048
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mlada spisateljica Tanja Arnheim nakon kultnoga debitantskog romana traži ideju za novu knjigu i ljubuje na daljinu s dizajnerom u trendu Jeromeom Daimlerom. U rekordno vrućem proljeću 2018., kroz odnos koji par uglavnom održava na internetu, preko poruka i slika, Leif Randt u "Allegru u pastelu" vješto provlači ključne motive zeitgeista: pitanja identiteta, uklapanja u društvene norme i “normalnoga” u vezama, problematiku klimatske krize i osobne odgovornosti.

Što uopće znači ljubav u 21. stoljeću? Suptilno ironično i iskreno angažirano, nova zvijezda njemačke proze bavi se problemima Prvog svijeta neposredno uoči krize koja će ga u osvit dvadesetih godina stubokom potresti. Govori o sreći, o stvarnosti i badmintonu.


Nijedan njemački autor nije tako blizak pulsu sadašnjosti.
Die Zeit

"Allegro u pastelu" svakako je jedno od najvažnijih djela suvremene pop-književnosti na njemačkom jeziku. Nameće se kao nezaobilazan miljokaz za svakog milenijalca koji se poželi okušati u pisanju romana.
Die Zeit

Nije samo ljubavna priča, nego i portret generacije koja sve preispituje.
buchreport

Izraz proživljavanje sjete unaprijed iz Tanjinog romana savršen je opis stanja duha generacije koja život vidi kao film i sebe kao redatelja.
Der Spiegel

Ultramoderno, kul i ironično.
Madame

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –