Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irene Solà

Pjevam a planina pleše

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Nikola Vuletić
  • 10/2022.
  • 190 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532863154
  • Cijena: 17.00 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Pjevam a planina pleše" španjolske prozaistice i pjesnikinje Irene Solá dobitnik je nagrada Anagrama, Núvol i Cálamo, kao i Europske nagrade za književnost 2020. 

Započinje pogibijom seljaka u udaru munje i niže priče o stanovnicima gorskog predjela između pirenejskih sela Camprodon i Prats de Molló u kojima se preklapaju stvarnost i fikcija. Priče su to o mitskim bićima poput vodenih vila, o ratu, o ljudskom preživljavanju, divljim životinjama i fanatizmu, o ljepoti i dobroti. Premošćuju razdoblje od Španjolskog građanskog rata do danas i polifonom strukturom, poetskim jezikom i bogatstvom katalonskog folklora uvjerljivo evociraju osobitu vrstu vremena: duboko vrijeme prastarih legendi i uspomena, kružno vrijeme opstanka i neprestane obnove.


Trijumf radosti pripovijedanja.
Ponç Puigdevall, El País

Ples na tankoj crti što razdvaja zbilju od mašte.
Esteve Plantada, Nació Digital

Katalonska prozaistica i pjesnikinja Irene Solà (1990.) studirala je umjetnost i književnost u rodnoj Kataloniji i Engleskoj. Debitantskom pjesničkom zbirkom "Zvijer" (2012.) osvojila je nagradu Amadeu Oller, a prvim romanom "Nasipi" (2018.) nagradu Documenta.

Roman "Pjevam a planina pleše" (2019.) dobitnik je nagrada Anagrama, Núvol i Cálamo, kao i Europske nagrade za književnost 2020.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –