Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stjepo Butijer

Arhitektura kao obazriva igra različitih napetosti

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 12/2022.
  • 504 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533556123
  • Cijena: 49.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Stjepo Butijer zauzima poziciju jedne od važnih autorskih osobnosti urbanističke i arhitektonske scene više od četiri desetljeća konca 20-og stoljeća i početka 21-og stoljeća. Djeluje ne samo kao urbanisti i arhitekt, već i kroz razne kulturne, strukovne i znanstvene organizacije, udruženja i radne skupine, kao i kroz pedagoški rad. Monografija "Arhitektura kao obazriva igra različitih napetosti" se temelji na prezentaciji velikog opusa Stjepa Butijera i osvrtima relevantnih kolega arhitekata, sociologa, povjesničara umjetnosti i drugih intelektualaca o Butijerovom radu, istraživanjima njegova opusa i djelovanja, a namijenjena je svima koji se bave urbanizmom i arhitekturom, primjereno pisana i za korištenje studentima.

akademik Andrija Mutnjaković


Knjiga po prvi put, obrađeno i sistematizirano daje prikaz bogatog opusa jednog od značajnijih hrvatskih urbanista-arhitekata koji je svojim radom značajno utjecao na urbanistički izričaj juga Dalmacije. Knjiga je zanimljivo koncipirana i pristupačna znanstvenoj, stručnoj, ali i široj javnosti, poštuje znanstvenu metodologiju s preglednim bogatim ilustrativnim dijelom koji prati svaki projekt, uz autorsku valorizaciju kroz Osvrte na rad i djelo Stjepa Butijera relevantnih arhitekata i kritičara arhitekture.

dr. sc. Borka Bobovec

Stjepo Butijer, rođen u Dubrovniku 1940. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Uz arhitektonsko projektiranje i prostorno-urbanističko planiranje bavi se i izradom programa i znanstvenih studija prostornog razvoja, gospodarstva i turizma na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.

Istaknuti projekti: Hilton Imperial u Dubrovniku, poslovno-stambeni centar Atlant u Dubrovniku, žičara Atlas (gornja i donja postaja) u Dubrovniku, nautički centar Marsa u Alžiru, samostan i crkva sv. Vlaha u Pridvorju, učenički dom sestara milosrdnica u Dubrovniku, pastoralni centar s crkvom sv. Ante u Korčuli, rekonstrukcija podzemnog (muzejskog) prostora ispod katedrale u Dubrovniku te detaljni i razvojni prostorno-urbanistički planovi pretežno na području južne Hrvatske.

U svojstvu predsjednika radio je u Savjetu prostornog uredenja Države na izradi mnogih programa, kriterija i smjernica razvoja. Osim u arhitekturi, djelovao je i na području grafičkog dizajna i slikarstva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –