Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marlen Haushofer

Tapetna vrata

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Igor Crnković
  • 11/2022.
  • 200 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401522
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman „Tapetna vrata“, prvi puta objavljen 1957. godine, govori o ljubavi i tuzi, usamljenosti i ispovijesti patnje. Iako nesvjesna, zloslutna spoznaja izvire iz svakoga retka ovog fascinantnog psihograma.

Roman donosi priču o jalovu odnosu introvertirane, krhke glavne junakinje i njezina profesionalno uspješna, ekstrovertirana i nevjerna supruga. Ovo djelo rani je primjer zaokupljenosti Marlen Haushofer motivima usamljenosti i otuđenosti pojedinca i čežnje za bijegom od društvenih konvencija.

Fascinantan prikaz jedne sudbine. Svaka naizgled usputna epizoda ima vlastiti smisao. Pametno, poetično i napeto umjetničko djelo. (Neue Zürcher Zeitung)

Marlen Haushofer rođena je 1920. godine u Frauensteinu u Gornjoj Austriji. Studirala je germanistiku u Beču i Grazu, a kasnije je sa suprugom i dvoje djece živjela u Steyru. U njena se najpoznatija djela ubrajaju romani „Tapetna vrata“ (Die Tapetentür, 1957.), „Mansarda“ (Die Mansarde, 1969.), kao i pripovijetka „Ubit ćemo Stellu“ (Wir töten Stella, 1958.). Najveći uspjeh ostvarila je s romanom „Zid“ (Die Wand, 1963.). Za svoja djela nagrađena je brojnim nagradama, primjerice austrijskom Nagradom za promicanje književnosti, nagradom Zaklade Theodor Körner, Nagradom Arthur Schnitzler te Austrijskom državnom nagradom za književnost. Međutim, istinsko priznanje i popularnost djela su joj doživjela tek nakon njezine smrti 1970. godine, te su postala svojevrsnim simbolom borbe za prava žena.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –