Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karina Schaapman

Sam i Julija

  • Nakladnik: Bodoni
  • Prijevod: Josipa Dvoraček Užarević
  • 03/2023.
  • 64 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538398223
  • Cijena: 19.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sam i Julija žive u Kući mišić. To je svijet za sebe. Julija živi sama s mamom u sobičku na šestom katu, u stražnjem dijelu kuće. Julija je jako znatiželjna i prilično uporna. Ne voli se dosađivati i čim ne zna što bi sa sobom, izlazi van. Odlazi u potragu za pustolovinom sa svojim prijateljem Samom. Sam živi u prednjem dijelu Kuće mišić. Živi ondje s tatom, mamom, mlađom braćom i sestrama. Ima dva djeda i dvije bake te mnogo stričeva i teta. Strašno je stidljiv i poslušan. Kada se druži s Julijom, može raditi stvari koje se sam nikada ne bi usudio napraviti.

Sam i Julija zapravo se prilično razlikuju, ali oni su najbolji prijatelji i dijele sve.

Karina Content, koja radi pod pseudonimom Karina Schaapman, rođena je 1960. u Leidenu. Bavila se politikom i objavila dvije knjige "Schoolstrijd" (2000.) i "Zonder moeder" (2004.), a tijekom oporavka nakon operacije u 2008. godini odlučila je ispuniti svoj dugogodišnji san i napisati knjigu za djecu. Krenula je graditi Kuću mišić od kartonskih kutija i recikliranih materijala.

Nakon tri godine gradnje, originalna Kuća mišić, visoka tri metra i široka dva metra završena je i fotografirana, što je rezultiralo prvom slikovnicom u serijalu: "Sam i Julija".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –