Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Geir Gulliksen

Dovoljno dobar za tebe

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 06/2023.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533585857
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Henning, pjesnik u krizi srednjih godina koji nikako da počne opet pisati, radi u marketinškoj agenciji i ne vidi način da njegov život ponovno dobije smisao. S dva propala braka iza sebe, s kćerima koje jedva da vidi i koje ne razumije, Henning pokušava shvatiti kako se našao tu gdje jest – da usamljen živi jednolične i isprazne dane. Može li se ponovno zaljubiti? Sve se zakomplicira kada na rođendanskoj zabavi upozna osobu prema kojoj osjeti dotad nedoživljenu privlačnost. Kako bi saznao tko zaista jest, donosi neke neočekivane odluke, ulazi u dotad nezamislive situacije i započinje istraživanje vlastite seksualnosti. No hoće li na kraju zaista ostvariti i kontakt s osobom u koju se zaljubio na prvi pogled?

Geir Gulliksen u romanu "Dovoljno dobar za tebe" pita se postoji li šansa da volimo nakon pedesete. Nakon hit-romana "Priča o jednom braku" i "Gle nas sad" Gulliksen je otišao još dalje i napisao roman koji će promijeniti sve što mislimo da znamo o ljubavi.

Geir Gulliksen (rođen 1963.) norveški je pisac i urednik. Piše pjesme, eseje, drame, romane i dječje knjige. Njegova dječja knjiga "Iben og forvandling" (2012.), koju je ilustrirala poznata norveška strip-autorica Anna Fiske, nominirana je za cijenjenu norvešku nagradu Brage. Godine 2013. nominiran je za nagradu Ibsen sa svojom dramom "En kropp", a priznanja je dobio i za dramu "Demoner 2014", koja je zaigrala na pozornici Narodnog kazališta u Oslu. Dječja knjiga "Joel og Io", koju je također ilustrirala Anna Fiske, nominirana je 2015. godine za prestižnu skandinavsku nagradu Nordijskog vijeća za književnost za djecu i mlade. Godine 2014. primio je nagradu nakladnika Aschehoug za svoj dotadašnji rad, ponajviše za svoja tri romana, "Tjuendedagen", "Forenkling" i "Bøyde knær". Godinu poslije toga s romanom "Priča o jednom braku" (Historie om et ekteskap, 2015.) nominiran je za nagradu Nordijskog vijeća. Roman "Gle nas sad" (Se på oss nå) objavio je ujesen 2018.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –