Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carsten Jensen

Mi, utopljenici

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Sandra Ljubas
  • 07/2023.
  • 776 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533585864
  • Cijena: 34.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Mi, utopljenici" roman je iz kojega zapljuskuje more. Od golih stijena Newfoundlanda do bujnih plantaža Samoe, od taverni Tasmanije do hladnih obala sjeverne Rusije, kroz naraštaje, ratove i ljudske sudbine prostire se veličanstveni svijet Carstena Jensena. Reći da mu je u središtu Marstal, gradić pomoraca na danskom dijelu Baltika, točno je baš kao što je točno ustvrditi da su to ljudsko srce, ljubav ili potreba da se napusti dom i ode u nepoznato. Kao u svakom velikom djelu, i u Jensenovu romanu udara više srdaca, odjekuje više glasova.

Slijedeći jedni druge, njime jedre očevi i sinovi, muškarci čiji je usud da se bore – protiv neprijatelja i mora, jedni protiv drugih i protiv žena koje vole. U njemu odrastaju djeca i čekaju majke, supruge i udovice utopljenika, i jedna drugačija od sviju, žena koja more želi kazniti, strašni anđeo Marstala.

"Mi, utopljenici" - već od samoga naslova, iz Jensenove sage progovaraju stotine. Živi i mrtvi. Godine, glasovi, sudbine. Svi oni, utkani i majstorski isprepleteni, tvore blistavu mrežu koja donosi oceane i kontinente, kanibale i moreplovce, proročke snove i čudesna preživljavanja. Pitanja, posljednja i prva, i priču veliku koliko i život sam.


Romanom "Mi, utopljenici" Jensen plovi ponad uskih tjesnaca pomorskog žanra i svojim evociranjem ratne zbrke, svojom moći da pobjednike ošamuti baš kao i poražene, približava se Tolstoju… Prekrasan, bespoštedan roman.
Washington Post

Deseci priča stapaju se u dramom i akcijom nabijenu odiseju, prožetu s toliko srca da će zadovoljiti i one koji žele više od vratolomnih uzbuđenja brodova u borbi protiv elemenata.
Publishers Weekly

Generacijska saga, pustolovna mornarska priča i pripovijest o gradiću koji ulazi u modernost – Melville i Steinbeck rado bi pročitali ovu knjigu.
New Republic

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –