Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Walter Tevis

Čovjek koji je pao na Zemlju

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Tančik
  • 07/2023.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863406
  • Cijena: 18.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Glavni junak romana "Čovjek koji je pao na Zemlju" Waltera Tevisa je izvanzemaljac koji stiže na Zemlju s očajničkim poslanjem spasenja. Ali umjesto pomoći T. J. Newton pronalazi samoću i očaj koji neumitno vode tragičnome kraju. Priča je to o posjetitelju s drugog planeta koja više od svega znakovito progovara o životu na planetu našem vlastitom, metafora za nešto što svi nosimo u sebi, onu zajedničku egzistencijalnu usamljenost.

Veličanstveno… "Čovjeka koji je pao na Zemlju" možemo promatrati kao pripovijest o modernoj Pasiji svemirskoga doba – o spasitelju koji dolazi na Zemlju ne da spasi nas, nego vlastiti narod, ali biva raspet i pokopan.
Vincent Canby

Američki pisac Walter Tevis rođen je 1928. u San Franciscu (umro je 1984.) Bio je profesor engleske književnosti na Sveučilištu u Ohiju, a od šest njegovih romana tri su poslužila kao predložak za slavne filmove: "Čovjek koji je pao na Zemlju", "Hazarder" i "Boja novca", a četvrti "Damin gambit" za popularnu seriju. Objavio je još romane "Ptica rugalica" i "Sunčeve stope", a pisao je i pripovijetke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –