Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elia Barcelo

Boja tišine

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Somun
  • 08/2023.
  • 424 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586007
  • Cijena: 24.95 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U noći kada je prvi čovjek sletio na Mjesec, mlada dizajnerica Alicija silovana je i ubijena nedaleko od obiteljskog imanja. Njezina sestra, svjetski poznata slikarica, osebujna i beskompromisna Helena Guerrero, nakon mnogo godina potpune otuđenosti od obitelji vraća se u Madrid. Želi pronaći krivca i zatvoriti nikad riješen slučaj sestrina ubojstva.

Dok prati tragove i slaže mozaik mračnog misterija, Helena i ne sluti razmjere i opasnosti obiteljskih spletki. Nitko nije onaj za koga se predstavljao. Je li moguće da su tajne koje su pomno skrivali njezini otac i majka uništavale živote i utjecale na tijek Španjolskoga građanskog rata?

Boja tišine” napet je triler, obiteljska i povijesna saga, detektivska priča, ali i djelo o ljubavi i strasti. Nevjerojatno uzbudljiv, potresan i emotivan, roman “Boja tišineElije Barceló, jedne od najvažnijih španjolskih autorica, pokazuje nam zašto je bitno da se suočimo s demonima prošlosti.

Obiteljske tajne; Elia Barceló plete gusto tkanje u romanu koji je jednom nogom u pobuni 1936., a drugom u današnjem Madridu. Dok čitatelja uspješno upleće u zamršene spletke, stječe se dojam da je autorica spojila brojne prokušane sastojke koji će udovoljiti nepcu široke lepeze čitatelja jer mnoge teme o kojima progovara još uvijek pobuđuju veliko zanimanje i opstaju u kolektivnoj memoriji. – Ana Rodríguez Fischer, El País

Roman koji ima sve potrebno da bude knjiga godine. – Julia Navarro

Kombinacija spletke i kritičkoga povijesnog osvrta. – Fernando Cortés, La Vanguardia

Elia Barceló rođena je u Alicanteu 1957. Studirala je engleski, njemački i španjolski jezik. Studirala je anglo-germansku filologiju u Valenciji i hispansku filologiju u Alicanteu, te nekoliko godina povijest i medicinu jer joj se činilo da bi bila šteta tih nekoliko godina studiranja utrošiti na samo jedno usmjerenje. Radila je kao model za cipele, stjuardesa, prevoditeljica, tumač na simpozijima, profesorica engleskog za američko međunarodno poduzeće. Po udaji zaposlila se na Sveučilištu u Innsbrucku, na odsjeku za romanistiku, kao profesorica književnosti, hispanskih studija i pisanja. Doktorirala je s tezom o arhetipima strave u fantastičnim pričama Julia Cortázara, jednog od pisaca kojima se divi, dok je fantastika postala njezina akademska specijalnost. Nemirna duha, okreće se kazališnoj djelatnosti, a od 2017. isključivo književnosti. Do sada je objavila niz romana. Romani "Sagrada" 1989., "Consecuencias Naturales" 1994. i "El mundo de Yarek" 1994., za koji je primila nagradu Premio UPC, priskrbili su joj naslov prve dame španjolske znanstvene fantastike. Objavila je više od trideset romana, kako za odrasle tako i za djecu, premda kaže da tu ne čini razlike. Djela su joj prevedena na više od dvadeset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –