Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Brigitte Giraud

Živjeti brzo

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 10/2023.
  • 168 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532594508
  • Cijena: 18.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gubitak voljene osobe jedan je od najpotresnijih događaja u životu svakog pojedinca. Francuska spisateljica Brigitte Giraud u lipnju 1999. izgubila je supruga u motociklističkoj nesreći. Dvadesetak godina poslije njezine rane još krvare, ona se baca u srce tame tražeći odgovore na zastrašujuća pitanja vezana uz tu tragediju. A mnogo ih je, i sva počinju sa „što bi bilo“. Boreći se sa snažnim osjećajem krivnje, Giraud kopa po činjenicama, istražuje cijeli niz slučajnosti ne bi li pronašla zrnce nade da se najgore moglo izbjeći.

Za autobiografski roman "Živjeti brzo" Brigitte Giraud nagrađena je Goncourtom 2022. Posrijedi je ljubavni roman, a ujedno i britka, energična introspekcija događaja koji su nepovratno promijenili tijek autoričina života. Uz cijeli niz poetičnih slika iz bračnoga života, uz knjige, filmove i glazbu koji su ih nadahnjivali na vrhuncu njihove sreće, ono što je ostalo, ono što je sve natkrililo, kobni je evergreen: live fast, die young.


Ako ste odlučili pročitati samo jednu knjigu, onda je to ta.
La Marseillaise

Živjeti brzo blistava je knjiga prepuna ljubavi [...] poput zadnjeg zagrljaja.
Le Monde des Livres

Poziv na sjećanje, način zadržavanja vremena prije nego što postane nepovratno.
Lire Magazine Littéraire

Sjajan ljubavni roman.
Le Phare de Ré

Brigitte Giraud potpisuje potresnu knjigu o žalovanju.
Le Point

Pratimo ovaj napola slomljeni glas koji tako izbliza gleda u ponor.
Le Soir

Čudesna i sjajna ukronija koja bi najradije razbila stvarnost onako kako to samo književnost omogućuje.
Le Temps

Velika knjiga o ljubavi koja ne prolazi, portret čovjeka kroz njegovo doba i njegovu glazbu.
Exit Magazine

Brigitte Giraud (Sidi Bel Abbes, Alžir, 1960.) francuska je spisateljica, autorica romana i kratkih priča. Odrasla je u Rillieux-la-Papeu prije nego što se trajno nastanila u Lyonu. Radila je u knjižari, bila je novinarka, a pisati i objavljivati počela je potkraj 1990-ih.

Dosad je objavila jedanaest romana, od kojih su neki ovjenčani vrijednim nagradama. Njezin najzapaženiji roman, "Živjeti brzo", autobiografsko je djelo za koje je osvojila Goncourtovu nagradu 2022. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –