Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jonny Thomson

Minifilozofija

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Matija Pospiš
  • 05/2024.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789532594713
  • Cijena: 20.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Minifilozofija" autora Jonnyja Thomsona zaista je mala knjiga prepuna velikih ideja. Riječ je o originalnu, uzbudljivu putovanju kroz 2500 godina filozofije, koje istražuje ključna životna pitanja kroz prizmu misli najvećih umova. Ono što je u filozofiji u pravilu odbojno i nepristupačno, Thomson je učinio praktičnim, razumljivim i – zabavnim. Jednako nam tako ukazuje kako su i koliko drevni filozofski koncepti relevantni i u današnjem svijetu. 

Knjiga obuhvaća širok spektar tema, od Sun Tzuove strategije do Freudovih analiza, istražujući misli filozofa poput Sokrata, Platona, Aristotela, ali i suvremenih mislilaca kao što su Chomsky, Arendt, Harari i mnogi drugi. Filozofija više neće biti bauk! Dapače, ova zbirka minimeditacija ne samo da proširuje razumijevanje čitatelja, već ih i potiče na duboko promišljanje prirode života i ljudskog postojanja.

„Ova šarmantna, pametna i mudra knjiga služi kao degustacijski meni ideja o životu, umu i svijetu.“ – David Mitchell, autor Atlasa oblaka

Jonny Thomson predavao je filozofiju na Oxfordu više od desetljeća prije nego što se potpuno posvetio pisanju. Stalni je suradnik Big Thinka, gdje piše o filozofiji, teologiji, psihologiji i povremeno o drugim temama – kad se usudi izaći iz svoje zone udobnosti. Njegova prva knjiga, "Minifilozofija", nagrađena je te je postala međunarodni bestseler. Prevedena je na dvadeset jezika. Thomson također vodi Instagram i Facebook profile Minifilozofije (@philosophyminis). Njegova druga knjiga, "Mini Big Ideas" (2023.), napisana je jednako lakim, pristupačnim stilom, a bavi se poviješću ljudske misli. Jonny Thomson živi u Oxfordshireu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –