Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Won-pyung Sohn

Badem

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Dado Čakalo
  • 06/2024.
  • 288 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532594768
  • Cijena: 21.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako bi izgledao život bez straha? Protagonist ovoga romana, mladi Yunjae, pati od poremećaja zvanog aleksitimija jer mu je amigdala, organ nalik na sićušan badem, nerazvijena. Uz to što ne osjeća strah, ne prepoznaje ni druge emocije – niti svoje, niti tuđe – premda se njegova majka i baka svim silama trude uputiti ga u tajne socijalne interakcije. 

Nakon šokantna čina nasilja Yunjae se nađe sâm na svijetu, posve izgubljen. Preokret donosi iznenađujuće prijateljstvo s problematičnim, gnjevnim tinejdžerom Gonom, koji će ga, unatoč vlastitim mukama, uporno podučavati umijeću osjećanja. Kroz niz pustolovina njih će se dvojica naći na rubu života i smrti, ali i na pragu neobičnih otkrića...

Topla i optimistična priča o prijateljstvu dvojice posve različitih mladića korejskoj je spisateljici Won-pyung Sohn donijela priznanja u zemlji i inozemstvu. Napisan pitko, jednostavno i upečatljivo, ovaj roman ističe da je za svako pravo suosjećanje potrebna – znatiželja i trud.

Iz medija:

Odvažno, originalno djelo fikcije, koje prodire u srž ljudskog stanja uz mnogo usputnog humora. – Entertainment Weekly

U svom debitantskom romanu redateljica i scenaristica Sohn donosi hrabru odluku: odabrala je emocionalno ograničena pripovjedača u prvom licu, no rizik se isplatio. (…) roman će se sigurno svidjeti odraslima, ali i zreliji mladi čitatelji, koji se u svom svakodnevnom životu moraju nositi s mukama kasne adolescencije, poistovjetit će se s Yunjaeom i biti dirnuti njegovom nevoljom. Osjetljivo istraživanje o tome kako je živjeti na emocionalnim polovima života. – Kirkus Reviews

Badem je nezaboravan prilog žanru YA fikcije. – The Daily Star

Won-pyung Sohn rođena je u Seulu. Diplomirala je sociologiju i filozofiju na Sveučilištu Sogang te filmsku režiju na Korejskoj akademiji filmske umjetnosti. Napisala je romane Counterattack at Thirty, Prism, Tube i zbirku priča House of Others, kao i seriju knjiga za djecu The Majestic Fox Tales. Režirala je i napisala scenarij za igrani film The Intruder. Dobitnica je nagrada „Cine21 Film Criticism Award“, „Jeju 4·3 Peace Literature Prize“ i Nagradu japanskih knjižara. Njezino debitantsko djelo, Badem, prodano je u više od 1,3 milijuna primjeraka u Koreji te je prevedeno i izdano u 30-ak zemalja, uključujući Sjedinjene Države.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –