Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paloma Sánchez-Garnica

Posljednji dani u Berlinu

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 07/2024.
  • 472 str., meki uvez
  • ISBN 9789532594805
  • Cijena: 22.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Revolucija. Ljubav. Rat. Jedan muškarac, dvije žene i mračna sjena nacizma...

Nakon tragična gubitka majke i brata, mladi Jurij Santacruz iz boljševičke Rusije s ocem bježi u Madrid, a zatim stiže u Berlin – netom prije Hitlerova dolaska na vlast. Kad slijedom nesretnih okolnosti postane svjedokom ubojstva oficira Führerove garde, u njegov će život ući prelijepa Claudia, žena nacističkog časnika, i hrabra liječnica Krista. A onda će stići i pismo da su njegovi najbliži, unatoč staljinističkom progonu, ipak živi…


U španjolskom bestseleru "Posljednji dani u Berlinu" Paloma Sánchez-Garnica vodi čitatelje Europom u doba najvećih previranja i najstrašnijih zločina XX. stoljeća, vješto pletući priču o troje mladih ljudi koji su, usprkos teškim uvjetima, sačuvali humanost i nadu.


Upečatljiva priča o ratu, ljubavi i borbi za preživljavanje.
La Vanguardia

Roman Sánchez-Garnice bavi se dvama važnim događajima novije povijesti kroz najintimnije aspekte života. Riječ je o usponu nacizma i životu tijekom staljinizma, razdoblja u kojem je bilo lakše vjerovati nego znati.
La Razón

Turbulentno i strastveno putovanje kroz posebno burno povijesno razdoblje.
ABC

Paloma Sánchez-Garnica (Madrid, 1962.) diplomirala je pravo, geografiju i povijest te je radila kao odvjetnica, no odustala je od toga da bi se posvetila književnosti. Istaknula se povijesnim romanima s elementima kriminalističkog žanra.

Dosad joj je objavljeno osam djela: "El gran Arcano" (2006.), "La brisa de Oriente" (2009.), "El alma de las piedras" (2010.), "Las tres heridas" (2010.), "La sonata del silencio" (2012.), koje je adaptirano u televizijsku seriju, i "Mi recuerdo es más fuerte que tu olvido" (2016.), ovjenčano nagradom „Fernando Lara“.

Njezino posljednje djelo, "La sospecha de Sofía" (2019.), doživjelo je 19 izdanja. Omiljen i hvaljen, roman "Posljednji dani u Berlinu" bio je finalist ugledne nagrade „Planeta“ 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –