Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elaine Batiste Natalie Crowley

Knjiga zaboravljenih vještina : Svevremenska zabava za nove naraštaje

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Vedran Pavlić
  • Ilustracije: Chris Duriez
  • 06/2024.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533557748
  • Cijena: 17.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jeste li znali da je limunada pomogla u borbi protiv kuge u Parizu? Ili da su papirnati avioni postali popularni tijekom Drugoga svjetskog rata jer tradicionalne igračke nisu bile dostupne? Pred čitateljima je knjiga za opuštanje koja će ih potaknuti da usvoje nova znanja i vještine te razvijete pozitivne stavove prema vrijednostima rada rukama. Jer danas su mnoge vještine s vremenom zaboravljene, pa ako ne možemo otputovati u prošlost, ipak možemo uživati u nekim od jednostavnijih radosti prošlih vremena.

Na primjer, prepustititi se se užitku šivanja ili se pokušajte orijentirati u prostoru s pomoću kompasa. Provedite sate vežući čvorove ili savladavajući trik s novčićem. Ili pokušajte uzgojiti i skuhati vlastite namirnice. Otkrit ćete vještine za koje uopće niste znali da ih imate u sebi, a istodobno ćete osjetiti zadovoljstvo rada vlastitim rukama.

Vještine predstavljene u knjizi "Knjiga zaboravljenih vještina" autorica Elaine Batiste i Natalie Crowley možda i jesu zaboravljene, ali zapravo samo čekaju da ih otkrije netko poput vas. Svako poglavlje uključuje jasne, ilustrirane upute korak po korak u svladavanju pojedine vještine, kao i informacije o njezinoj povijesti. Izrađujte, stvarajte, kuhajte i igrajte se na tradicionalan način uz pomoć jednostavnih uputa koje vam donose sate i sate zabave.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –