Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Aranžiranje cvijeća

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Urednik: Svjetlana Veble
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 10/2006.
  • 223 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532510095
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ništa ne može uljepšati ugođaj u prostoriji kao cvjetni aranžman na stolu. Jedinstveni, spojem vizualnih i taktilnih elemenata, vješto osmišljen aranžman može statični dnevni boravak preobraziti u dinamično društveno okruženje. Za svečanije prilike, ljupki cvjetni buket može stvoriti romantično raspoloženje, stimulirati razgovor i unijeti poseban ugođaj u neki događaj. Čak i košarica suhog cijeća daje šarm i osobnost inače običnoj kuhinji.

Cvjetni aranžmani variraju od tradicionalnih stolnih ukrasa, preko izdruženih buketa različitih oblika do hirovitih dodataka. Bez obzira jesu li izrađeni od svježih, svilenih ili suhih materijala, ili kombinacije, prostoriji daju boju i omekšavaju njezine linije. Aranžmani mogu nadopunjavati bilo koju dekoracijsku zamisao.

Aranžiranje cvijeća obuhvaća široki niz tehnika prikladnih za svježe, suhe i svilene aranžmane. U priručniku za aranžiranje cvijeća, pronaći ćete koncizne upute i živopisne fotografije koje će vas korak po korak voditi kroz proces aranžiranja cvijeća, podučavajući vas da napravite sve, počevši od jednostavnih svežnjeva cvijeća do složenijih tropskih stolnih aranžmana, poput pravog profesionalca.

U ovoj knjizi možete pronaći:

- Sveobuhvatni prikaz cvjetnih materijala, uključujući svježe, svileno i suho cvijeće uz detaljne fotografije i nazive.
- Osnovna načela oblikovanja aranžmana, kao što su linije, boje, teksture, oblici i ravnoteža.
- Savjete i ideje za korištenje svježe ubranog cvijeća i stvaranje živih cvjetnih aranžmana. Kako napraviti terarije i viseće košare.
- Naučite učinkovito koristiti svileno cvijeće i druge umjetne materijale u cilju kreiranja dugotrajnih aranžmana koji će djelovati kao da su svježi.
- Oblikovanje i izrada svih vrsta vjenčića za izlaganje tijekom cijele godine ili u čast posebnih prilika.
- Korištenje raznovrsnih posuda i spremnika za aranžmane, uključujući jednostavne vaze i žare, košare, zdjele, neobične posude, čak izdubljeno voće i povrće.
- Kreiranje cvjetnih izložaka kao jedinstvenih ukrasa za prozore, vrata, police iznad kamina i stubišta.
- Stvaranje aranžmana za vas ili izrada darova za vaše prijatelje. Koristite cvijeće za izražavanje zahvalnosti, prenošenje najljepših želja i odražavanje vaše ljubavi prema, prirodi.
- Osmišljavanje cvjetnih ukrasa za proslavu blagdana, obogaćivanje društvenih okupljanja, te davanja osobnosti svakoj prostoriji u vašem domu...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –