Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Luigi Giussani

Čemu crkva

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Marija Gozze Brigljević, Ivana Gozze
  • 01/2007.
  • 344 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532350807
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Čemu Crkva» treći je dio ciklusa «PerCorso» mons. Luigia Giussanija (1922 – 2005), jednog od najpoznatijih talijanskih katoličkih osobnosti, autora mnogih knjiga i utemeljitelja katoličkog pokreta «Comunione e Liberazione». Nakon što su u prethodnim knjigama obrađivane teme religioznog smisla i kršćanske objave, treći svezak za temu ima događaj Crkve i u njemu Giussani čitatelju otkriva njezinu narav i svijest koju ona ima o sebi.

Bog je u osobi Isusa Krista postao prisutnost koja i nakon dvije tisuće godina dostiže čovjeka putem stvarnosti koja se može vidjeti, opipati, osjetiti. To je Crkva – zajednica onih koji vjeruju u Njega. Stoga Crkva nije samo izraz života, nešto što proizlazi iz života, ona jest život. Život koji teče kroz mnoga stoljeća koja su nam prethodila te dostiže i nas. Ova knjiga će nam omogućiti da bolje spoznamo taj život, da u njemu sudjelujemo i da on u nama bude plodniji.

Luigi Giussani (1922) jedan je od najpoznatijih talijanskih katoličkih javnih djelatnika današnjice. Utemeljitelj je crkvenog pokreta «Comunione e Liberazione» (Zajedništvo i oslobođenje), izuzetno utjecajnog u kulturnoj djelatnosti i evangelizaciji mladih u Italiji, a danas raširenog i u 70 drugih zemalja. Rođen je 1922. u Desiu, malom gradiću pored Milana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –