Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monah Dorotej

Povijest monaštva : Od sv. Antuna opata do sv. Bernarda

  • Nakladnik: Verbum
  • 12/2006.
  • 367 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532350748
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Naše je vrijeme označeno produbljenim vjerskim zanosom koji se, prije svega, očituje kao traženje Boga. U tom traženju dragocjeno iskustvo svakako je i ono monaško, budući da je povijest monaštva povijest traženja Boga.

Benediktinski monah otac Dorotej Toić u ovoj knjizi to dragocjeno životno iskustvo prvih monaha prenosi na jednostavan i upečatljiv način. Saznat ćemo tako mnogo toga o monaškom načinu života i duhovnosti te o životu i djelovanju velikih monaških likova. Posebnu dragocjenost predstavljaju riječi, zgode, pojedine pouke onih koji su pred kraj trećega i u četvrtome stoljeću »prokrčili« nov stil življenja po evanđelju te narednih generacija njihovih sljedbenika.

Tako se ova monaška povijest nameće ne kao udžbenik ili znanstveni rad, nego prije svega kao prijenos iskustava koja svakome mogu pomoći, u kojima možemo prepoznati sebe, svoj rast u slobodi i Duhu i kušnje koje treba proći na tome putu.

Monah Dorotej (O. Dorotej Toić) je monah benediktinskog samostana Æokovac na otoku Pašmanu. Rodom je iz Cresa. Trenutno djeluje kao duhovnik nadbiskupskog sjemeništa u Zadru, te kao kapelan zadarskog benediktinskog samostana sv. Marije
Autor je knjiga: «Duhovitost Duhovnih», «Priče iz života hrvatskih svetaca i uzornih vjernika» te «Benediktinskog molitvenika».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –