Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monah Dorotej

Život i izreke pustinjskih otaca

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Darko Majdić
  • 09/2007.
  • 287 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351019
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka izreka pustinjskih otaca spada u posebnu književnu vrstu kojoj je cilj kroz kratku zgodu iz života, razgovor između učitelja i učenika ili kroz jednostavnu pouku priopćiti životnu mudrost nadahnutu evanđeljem. Izreke glasovitih pustinjaka nastale su u monaškim sredinama na području Egipta, Palestine i Sirije, počevši od četvrtoga stoljeća nadalje. U ozračju molitve, šutnje i askeze razvio se bogat duhovni život pustinjaka koji su u kratkoj i sročenoj pouci prenosili svojim učenicima stečena iskustva o Bogu, svijetu, čovjeku te o borbi protiv sotone i o izgrađivanju krjeposna života. Učenici su pohranjivali u svoja srca dragocjene izreke i pouke svojih duhovnih otaca i prenosili ih idućim generacijama sve dok se te dragocjenosti nisu počele zapisivati i sakupljati u zbirke.

«Život i izreke pustinjskih otaca» predstavljaju jedan od najznačajnijih tekstova zapadne civilizacije i kulture. Ne bez razloga, smatraju se neponovljivim vrelom autentične kršćanske duhovnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –