Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

100 najljepših nacionalnih parkova svijeta : Putovanje kroz 5 kontinenata

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 06/2007.
  • 208 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532510218
  • Cijena: 38.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova će vas knjiga povesti na putovanje do najljepših mjesta na Zemlji što ih je stvorila priroda. Klimatski uvjeti i posebna geološka svojstva gotovo svakog krajolika na Zemlji zajednički stvaraju niz nevjerojatno različitih okruženja, a svaki ima vlastiti osebujni šarm i jedinstvenu floru. Svaka izmjena godišnjih doba transformira prirodni krajolik, a igra svjetlosti između dana i sutona, kao i između dana i noći, svugdje je drukčija.

Zemlja je milijunima godina bila prepuštena sama sebi, sve dok moderna civilizacija nije počela narušavati njezinu prirodnu ravnotežu. Čovječanstvo je prekasno spoznalo prijeteću opasnost, pa su tek početkom dvadesetog stoljeća vlade diljem svijeta počele uspostavljati prirodne rezervate, prirodne spomenike ili parkove prirode. Ti su zaštićeni parkovi posljednja područja gdje mnoge životinjske vrste, kojima prijeti istrebljenje, mogu živjeti u miru.

Danas postoje tisuće osebujnih prirodnih rezervata diljem svijeta, a njihov se broj svake godine povećava. U ovoj knjizi su po prvi put u jednom svjetskom izdanju, uz svjetska veličanstvena čuda prirode, predstavljena i dva hrvatska nacionalna parka - Plitvička jezera i Kornati.

Knjiga je opremljena grandioznim fotografijama u boji i kartama, te opisom parkova u kojima se spominje prošlost njihova nastanka pa sve do današnjih dana. Svi su parkovi precizno geografski određeni te se daju i upute kako do njih doći i gdje odsjesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –