Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Florian Zeller

Opčinjen zlim slutnjama

  • Nakladnik: Alfa
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 10/2007.
  • 164 str., meki uvez
  • ISBN 9789531688390
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman "Opčinjen zlim slutnjama" dotiče danas vrlo aktualne odnose zapadne civilizacije i islama.

Francusko veleposlanstvo u Kairu poziva mladoga pisca u Egipat na konferenciju u sklopu književnoga sajma. Dok putuje prema Egiptu pripovjedač očekuje dosadan tjedan književnih rasprava i službenih večera, no ne može predvidjeti neobične događaje koji će na kraju dovesti do tragedije.

Očaran Flaubertom, mladi pisac zamišlja kako otkriva Istok koji je njegov slavni prethodnik opisao u pismima još 1847. Na putovanju susreće drugoga, već slavnoga švicarskog pisca Martina Milleta koji svojim pogledima na umjetnost i roman vrijeđa islamske osjećaje. Millet uzaludno pokušava krenuti u obilazak kairskih mračnih barova. Vrativši se u Francusku Millet objavljuje knjigu koja izaziva skandal i gotovo postaje novi Salman Rushdie.

U romanu se osjeća uzajamno nepovjerenje dvaju likova koje graniči s otvorenim neprijateljstvom, ne samo između Istoka i Zapada nego i između dvojice autora....

***

Florian Zeller rođen je 28. lipnja 1979. U 22. godini objavio je prvi roman "Neiges artificielles" za koji je dobio nagradu zaklade Hachette. Nakon drugoga romana "Les Amants du n'importe quoi", objavljuje i treći - "Opčinjen zlim slutnjama" za koji 2004. dobiva uglednu književnu nagradu Interallié, koju je 1930. dobio André Malraux. 2006. godine objavio je roman "Julien Parme".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –