Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Per Olov Enquist

Knjiga o Blanche i Marie

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Černok
  • 12/2007.
  • 220 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660326
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Per Olov Enquist, slavan zbog svoje jedinstvene sposobnosti da povijesne činjenice oblikuje u romane iznimne dubine, u "Knjizi o Blanche i Marie" ponovno je pronašao inspiraciju u povijesnim zapisima, istražujući složen odnos između dviju najznačajnijih žena dvadesetog stoljeća: Blanche Wittman, slavne pacijentice profesora J. M. Charcota liječene od histerije u pariškoj bolnici Salpetriere, i Marie Curie, fizičarke i kemičarke, dobitnice dviju Nobelovih nagrada.

Dok znanstvenica nastoji otkriti prirodu zračenja, Blanche, njezina asistentica, triput podvrgnuta amputaciji zbog posljedica radijacije, ispunjava tri bilježnice svojim istraživanjem naoko jednostavna pitanja: Što je ljubav?

"Knjiga o Blanche i Marie" pogled je na žrtvovanje radi znanosti, istodobno intiman i potresan portret prijateljstva dviju neusporedivo hrabrih i darovitih žena. Kroz njihov odnos Enquist pripovijeda dojmljivu priču o emancipaciji žena, o sudbonosnim događajima koji su istinski promijenili svijet.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –