Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Defoe

Robinson Crusoe

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Snježana Veselica
  • 06/2008.
  • 344 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531789189
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nadahnut neobičnom sudbinom škotskog mornara A. Selkirka, koji je proveo pune četiri godine i četiri mjeseca na osamljenom otoku, Daniel Defoe je napisao jedan od najuspjelijih i napopularnijih romana u svjetskoj književnosti.

Nakon što njegov brod doživi oluju i potone, kapetan broda R. Crusoe spašava se na jednom obližnjem otoku. Kako otok na prvi pogled djeluje nenaseljeno, Robinsonu je jasno da će se morati dobro potruditi da bi preživio. Uskoro otkriva da nije sam, da se na otoku nalazi pleme ljudoždera i da se uz takvu opasnost mora boriti i sa silama prirode... To je priča o brodolomcu koji se, udaljen od civilizacije, uspijeva održati u sukobu s nesklonom prirodom i time dokazati svoju ljudsku veličinu.


***

Daniel Defoe, engleski pripovjedač, utemeljitelj je modernoga romana. Živio je od 1660. do 1731. Pažnju publike pobudio je svojim pustolovnim romanima, a kao romanopisac pojavio se u kasnijim godinama života. Koristio se pripovijedanjem u prvom licu i jednostavnim, svakodnevnim govorom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –