Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miranda July

Baš ti, baš tu

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Mima Simić
  • 09/2008.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532860146
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Miranda July svoje je mnogostruke talente pretočila u sočne, seksi i duhovite priče koje iznenađuju na svakom koraku. Žena koja podučava plivanje u kuhinji - zašto ne? Kod Mirande July sve se čini normalno. Suosjećajno i dobrohotno razotkriva začudnu logiku i žudnje koje upravljaju ljudskim životima, a povrh svega dodaje radost - kad ju se najmanje očekuje.

"Ove su priče nevjerojatno ljupke, fino napisane, često urnebesno smiješne, a više puta i dubokoumne. Odavno već nismo imali ovako dobru i zabavnu debitantsku knjigu, niti pisca poput Mirande July, koji tako uspješno pretapa humor i patos." - Dave Eggers

Pročitaj priču!

***

Miranda July međunarodno je priznata konceptualna umjetnica, književna i filmska autorica. Prvi dugometražni film "Ti i ja i svi koje poznajemo" - koji potpisuje scenaristički i redateljski, te u njemu nosi glavnu ulogu - donio joj je niz nagrada, uključujući i posebnu nagradu žirija na festivalu u Sundanceu 2005., te ‘Zlatnu kameru' (nagradu za najbolje debitantsko filmsko ostvarenje) na festivalu u Cannesu. Videoradove, performanse i internetske projekte izlagala je u njujorškome Muzeju moderne umjetnosti, Muzeju Guggenheim i na bijenalima Muzeja Whitney 2002. i 2004.

Debitantskom zbirkom pripovijedaka "Baš ti, baš tu" osvojila je prestižnu Međunarodnu nagradu za kratku prozu ‘Frank O'Connor'.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –