Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guillermo Martinez

Polagana smrt Luciane B.

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 11/2008.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860160
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon deset godina Luciana B. nije ni nalik vedroj i zavodljivoj djevojci kojoj je slavni pisac Kloster diktirao svoje romane. Poslije niza tragičnih smrti svojih najdražih, Luciana živi u vječnom strahu, praćena sumnjom da te smrti nisu slučajne, nego su dio metodičke osvete samog Klostera. Jedini koji joj može pomoći da sačuva život i zdrav razum jest pripovjedač, mlađi i manje uspješan pisac.

Pisan jasnim i čistim stilom, ovaj roman ne gubi na napetosti do posljednje stranice. Prvo pratimo Lucianinu stranu priče, a potom i Klosterovu, dok je pripovjedač neka vrsta neutralnog promatrača i suca, koji bi nam trebao pomoći da odgonetnemo pravu i jedinu istinu. No može li se uopće otkriti istina u zapletenim međuljudskim odnosima opterećenim sumnjama, optuživanjem, mržnjom i željom za osvetom? Dok pokušavamo odgonetnuti tajnu nesretnih smrti, istodobno smo uvučeni u svijet pisaca i njihove različite načine stvaranja, koji katkad graniče s nadnaravnim.

Oslanjajući se na postmodernističke romane dvadesetog stoljeća Martínez odaje počast i velikom Henryju Jamesu i preteči postmodernizma, još jednom Argentincu, J.L.Borgesu.

Pročitaj poglavlje!

***

Guillermo Martínez rođen je 1962. godine u Argentini. S romanom Oksfordski niz iz 2003. postao je popularan diljem svijeta i dobio uglednu španjolsku nagradu Planeta. Ove se godine očekuje pojavljivanje istoimenog filma Alexa de la Iglesije s Johnom Hurtom i Eliah Woodom u glavnim ulogama. Ostali su mu romani “O Rodoreru”, “Učiteljeva žena”, a od eseja “Borges i matematika” te “Formula besmrtnosti”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –