Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zrinka Nikolić Jakus

Uvod u studij povijesti : Historiografski praktikum

  • Nakladnik: Leykam international
  • 12/2008.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789537534219
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Priručnik je osnovno zamišljen kao udžbenik za dodiplomski predmet Historiografski praktikum koji je uveden u sklopu novog nastavnog programa 2005. godine i od tada se predaje na odsjecima za povijest u Zagrebu i Splitu, ali može poslužiti i za druge slične kolegije ne samo na studiju povijesti. Osnovni cilj je pomoći studentima i svima zainteresiranima da razviju sposobnosti i vještine prikupljanja i obrade izvora i literature te strukturiranja i oblikovanja seminarskih i diplomskih radova za što do sada nije bilo prikladne literature na hrvatskom području.

Autorica pruža osnovne informacije o povijesnoj znanosti, granama povijesne znanosti, razlikovanju i odnosu izvora i literature, vrstama povijesnih izvora. Donosi pregled najvažnijih zbirki povijesnih izvora, znanstvenih bibliografija, knjižnica, arhiva i arhivskih fondova značajnih za hrvatsku povijest u Hrvatskoj i inozemstvu, muzeja i muzejskih zbirki u Hrvatskoj, historijskih časopisa, klasifikacije članaka i ostalih znanstvenih jedinica te nekoliko najvažnijih stilova pisanja bibliografskih jedinica i znanstvenih bilježaka.

Osobita pažnja posvećena je definiciji plagijata odnosno akademskog poštenja te razradi i strukturi znanstvenog rada.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –