Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Renata i Nenad Barac

Tko pleše zlo ne misli : Plesni priručnik za svakoga

  • Nakladnik: Alfa
  • 11/2008.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9789532970845
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Društveni ples je vrsta plesnog izraza i jedan od oblika društvenog života. To je rekreacija za djecu, mladež i odrasle, a zbog svoje popularnosti postao je sastavni dio opće kulture.

Bez obzira kojoj dobi pripadate, naći ćete se u društvu prijatelja ili rodbine na nekoj proslavi (rođendanu, maturalnoj zabavi, dočeku Nove godine, brucošijadi ili nekoj drugoj zabavi) gdje će vam znanje plesnih koraka itekako dobro doći. U ovoj knjizi su na jednostavan način objašnjeni osnovni koraci i figure društvenih plesova.

Zato je ova knjiga namijenjena svima onima koji još nisu plesali.
Uz ovu knjigu ćete sigurno proplesati. Ona vam pruža jasnu sliku o svakoj figuri posebno i pojedinom plesu u cjelini.

Onima koji su početnici, ali su već plesali.
Pomoći će vam da svaki korak stavite na svoje mjesto i brzo svladate nove, vama nepoznate figure. Tako ćete manje gaziti po tuđim i svojim cipelama.

Onima koji su nekada plesali, ali su s vremenom zaboravili.
Ova knjiga pomaže vam da se uvijek možete prisjetiti i nikada zaboraviti plesati.

I onima koji već plešu.
Ova knjiga pruža vam sigurnost u svakom plesnom koraku. Savjeti su uvijek dobrodošli.

U knjizi se nalaze opći podaci o plesu (povijest, bonton i objašnjenje plesnih izraza koji se koriste u ovoj knjizi), opis plesnih figura po plesovima.

***

Bračni i plesni par Renata i Nenad posjeduju profesionalnu diplomu plesnih učitelja kraljevskog društva plesnih učitelja - Imperial Society Teacher of Dancing - iz Londona. Članovi su i Hrvatske udruge plesnih trenera i sudaca, te posjeduju profesionalne sudačke licence za suce športskih Standardnih i Latinsko-američkih plesova.

Stručni su voditelji u Plesnom klubu "Stela" u Zagrebu, a ujedno su i osnivači Hrvatske udruge športskih plesača amatera (danas se naziva Hrvatski športski plesni savez) i Zagrebačkog saveza športskih plesnih klubova (danas se naziva Zagrebački športski plesni savez).

Svoje prve plesne korake naučili su kod cijenjene plesne učiteljice pokojne lldiko Varga. Po gđi lldiko Varga, Renata i Nenad su jednu plesnu figuru u Tangu nazvali "Vaild". "Športski plesni zanat" izučili su uglavnom izvan hrvatskih granica, a sada svoje stečeno znanje prenose mladim naraštajima, a i onim starijima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –