Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ray Kluun

Došla žena doktoru

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 03/2009.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590197
  • Cijena: 125.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Stijn i Carmen. Muškarac koji voli živjeti. Žena koja ne želi umrijeti. Bili su mladi, lijepi i bogati. U naponu života, na vrhu svijeta, u raju. A onda im se dogodila najstrašnija noćna mora. Rak. Odjednom iz raja dospiju u pakao.

To je otprilike ono o čemu Kluun piše u svom prvom romanu "Došla žena doktoru", koji već punih 70 tjedana ne silazi s nizozemske bestseler liste. Okosnica romana je osobno proživljena drama autora i njegove supruga koja je u dobi od 36 godina umrla od raka dojke. Tu je tešku obiteljsku tragediju vrlo spretno upleo u priču romana koji je koliko dirljiv i potresan toliko i šokantan i provokativan.

"Došla žena doktoru" ljubavna je priča 21. stoljeća u kojoj Kluun stvara urbanu amsterdamsku priču o životu i smrti, o ljubavi i varanju, o moći i nemoći. Između ostalog, razotkriva različita stanja bolesti kod žena ali i kod muškaraca i pokazuje svu ranjivost modernog čovjeka bez obzira što su mu na raspolaganju novac i najsuvremenija tehnologija. Izvanredan humor kojim se Kluun vješto bori protiv patetike pomaže i čitatelju da pored samrtne postelje prođe sa smiješkom.

Roman je i dobar podsjetnik na najuzbudljivije Ajaxove tekme, igrače i dobru mjuzu.
A ako ne znate koja su najbolja mjesta za ludi noćni provod u Amsterdamu, Kluun zna.

***

Raymond van de Klundert (1964.) za prijatelje samo Kluun, prije pisanja bavio se marketingom. 2001. godine njegova žena (36) umire od raka dojke. Nakon toga sa svojom kćerkom (3) odlazi u Australiju gdje piše svoj prvi roman "Došla žena doktoru". 

Kluun je trenutno najprodavaniji nizozemski autor. Sa svojim prvijencom, romanom "Došla žena doktoru" već punih 70 tjedana nalazi se na nizozemskoj bestseler listi gdje je upravo sada na prvom mjestu dok mu je roman "The Widower" nastavak "Došla žena doktoru" zauzeo također visoko treće mjesto. Preko pola milijuna prodanih primjeraka u Nizozemskoj, te ogroman uspjeh koji je postigao u skandinavskim zemljama, Njemačkoj ( Der Spiegel bestseller list), Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji (pod nazivom Love life), te u Americi gdje je tiskano nekoliko izdanja dobar su razlog da se pozabavite ovim romanom. Knjiga mu je, za sada, prevedena na 26 jezika. Otkupljena su i prava za film.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –