Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Victor Margolin Feđa Vukić

Croatian design now / Hrvatski dizajn sad

  • Nakladnik: UPI-2M BOOKS
  • 05/2009.
  • 310 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789539509888
  • Cijena: 350.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga "Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad" donosi kritične osvrte Victora Margolina i Fedje Vukića na radove koji predstavljaju bogati uvid u recentnu produkciju dizajna u Hrvatskoj.

Selekcija nastalih u razdoblju od 2005. do 2008. pripremljena je za ukupno 12 kategorija. Više od 180 odabranih radova, koj isu prošli selekciju, svjedoče u prilog činjenici kako dizajn i dizajneri postaju standardno mjesto kulture i tržišne komunikacije u Hrvatskoj te kako je ovakva knjiga neophodna u istraživanju profila dizajna na ovim prostorima. Knjiga je pisana s tendencijom pozicioniranja hrvatskog dizajna u svjetskim okvirima. Kroz samu knjigu opisana su dizajnerska rješenja te način i nit vodilja koje predstavljaju određeni projekt.

Autori knjige su dvojica renomiranih stručnjaka - Victor Margolin, priznati svjetski stručnjak na području dizajna, pisac brojnih knjiga, stručnih članaka i publikacija vezanih uz dizajn i voditelj katedre za teoriju i i povijest dizajan na University of Ilinois u Chicagu; te Fedja Vukić, viši predavač na katedri za teoriju i povijest dizajna zagrebačkog Studija dizajna i autor više kritika, znanstvenih studija i radova na temu dizajna.

Knjiga je bogato ilustrirana, popraćena dvojezičnim tekstovima (hrvatski, engleski) i bit će internacionalno distribuirana te predstavlja značajan doprinos prepoznavanju posebnosti i kvalitete dizajna u Hrvatskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –