Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Rat i priče iz cijelog svijeta : Antologija suvremene bosanskohercegovačke pripovjetke

  • Nakladnik: Europapress holding
  • Nakladnik: Novi Liber
  • Urednik: Enver Kazaz, Ivan Lovrenović
  • 11/2009.
  • 390 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533001371
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dvadeset i tri odabrana autora, pripadnika najmlađeg i srednjeg naraštaja bosanskohercegovačkih pisaca, u znalačkom izboru Envera Kazaza i Ivana Lovrenovića ukazuju kako se nova književnička generacija nadovezuje na bosansku pripovjedačku tradiciju i ispisuje snažno pismo iz susjedstva, ali i iz cijelog svijeta.

Posljednji rat, kao „centralni povijesni i narativni događaj”, najčešća je žarišna točka iz koje proizlaze poetički raznolike priče o ratnim užasima, iskorijenjenosti, egzilu, imigrantskim sudbinama, kulturalnom nomadizmu i apatridstvu, o identitetu koji se raspršuje u naizgled nepovezive fragmente.

Zastupljeni autori: Selvedin Avdić, Muharem Bazdulj, Lamija Begagić, Dubravko Brigić, Amir Brka, Dario Džamonja, Mirza Fehimović, Fadila Nura Haver, Aleksandar Hemon, Željko Ivanković, Miljenko Jergović, Lejla Kalamujić, Alma Lazarevska, Josip Mlakić, Vladimir Pištalo, Goran Samardžić, Damir Šabotić, Faruk Šehić, Zlatko Topčić, Cecilija Toskić, Damir Uzunović, Nenad Veličković i Karim Zaimović.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –