Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Allan Lazar Dan Karlan & Jeremy Salter

101 najutjecajniji lik koji nikad nije živio

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Milena Gradiška , Nada Vučinić
  • 03/2010.
  • 282 str., meki uvez
  • ISBN 9789533031804
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"101 najutjecajniji lik koji nikad nije živio : Kako su likovi iz književnosti, mitova, legendi, televizije i filmova oblikovali naše društvo, mijenjali naše ponašanje i utjecali na tijek povijesti" duhovita je knjiga u kojoj je jedna originalna ideja ostvarena na zabavan i nepretenciozan način.

Čak i kada se ne slažete s izborom nekog od likova autori se trude što bolje obrazložiti uvrštavanje svojih omiljenih junaka – od Odiseja do Bonda, Jamesa Bonda, od Barbike do Miša, Mikija Miša.

Svaka knjiga koja uspijeva na istom mjestu okupiti Otela, Hijavatu, Žapca Kermita i Sherlocka Holmesa pobuđuje znatiželju i poriv da je se pročita. Autori koriste različite stilove i pristupe (jedna je priča ispričana iz pseće perspektive) a ton varira od popularnoznanstvenog do farsičnog.

„Do ideje za knjigu došli smo nakon zaključka da likovi ne moraju biti stvarni da bi bili utjecajni te da izmišljene osobe imaju važno mjesto u našim životima, u nekim slučajevima i važnije od stvarnih ljudi“, rekao je jedan od autora knjige, Allan Lazar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –