Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alexandro Jodorowsky

Tehnoočevi 1

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Goran Marinić
  • Ilustracije: Zoran D. Janjetović
  • 05/2010.
  • 200 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533210117
  • Cijena: 320.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prvi od dva toma poznatog SF serijala Tehnoočevi scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova, koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu "Mladost Johna Difoola", nastavku kultnog SF strip serijala "Inkal".

Kroz beskrajna prostranstva svemira kreće se ogroman svemirski brod, čiju posadu, vrhovnog Tehnooca Albina i njegovih 500 000 sljedbenika vrebaju brojne opasnosti. Posadu čini odabrani koji žele da u novoj galaksiji stvore novo društvo u kojemu će zdravi ljudski odnosi biti od veće važnosti nego tehnološki napredak koji je dokinuo humanost.

A neizmjerne su i opasnosti, kako po broju, tako po vrsti, koje vrebaju njegovu posadu, Albina i njegovih 500 000 sljedbenika, ali je zato i njihov cilj više nego vrijedan izlaganja rizicima: posadu tvori cvijet čovječanstva koji želi stvoriti novo društvo u novom svijetu, izbjegavajući sve zamke u koje je rodna galaktika upala.

U rijetkim trenucima odmora od piratskih napada, nepojmljivih oblika života pa i unutrašnjih neprijatelja, Albino pripovijeda svoj život koji započinje strašnim silovanjem i nastavlja se nizom nedaća i patnji i strašnim spoznajama o prirodi zla, no ništa od toga ne uspijeva njegovu dobrotu i altruizam pretvoriti u gorčinu i beznađe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –