Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alexandro Jodorowsky

Tehnoočevi 2

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Goran Marinić
  • Ilustracije: Zoran D. Janjetović
  • 05/2010.
  • 202 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533210124
  • Cijena: 320.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Drugi tom poznatog SF serijala "Tehnoočevi" scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu "Mladost Johna Difoola", nastavku kultnog SF strip serijala "Inkal".

Albinova tri putovanja - ono sadašnje u kojem predvodi 500 000 pantehnovaca kako bi utemeljili novo društvo u kojem će sretni ljudski odnosi biti važniji od tehnološkog razvoja, ono osobno u prošlosti u kojem opisuje sve patnje koje je morao proći kako bi dobio priliku za najuzvišeniju misiju na kojoj se u sadašnjosti nalazi i ono drugo u prošlosti koje opisuje majčine i sestrine patnje - polako dolaze do kulminacija i točke u kojoj će se prošlost stopiti sa sadašnjošću i odakle će se nazrijeti ostvarenje utopijskog sna.

Iako ovo svemirsko lutanje neprestano priziva Mojsija, mistična mitologija Jodorowskog na neki se način puno više inspirira drugim biblijskim likom, Noom i njegovom arkom. Jer, Albinova potraga za obećanom zemljom putovanje je koje stvarno i virtualno ispire trulež prošlosti i zauvijek za sobom ostavlja stari svijet. A taj stari svijet i njegova trulež su, pak, ružni dio naše sadašnjosti: nasilje, destruktivna utrka za profitom, zagađenje, netolerancija, smisleno ili bezumno slavljenje zla, sve oblici autodestruktivnosti kojoj se prečesto prepuštamo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –