Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thomas Mann

Josip u Egiptu : Josip i njegova braća III.

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Milan Soklić
  • 12/2010.
  • 684 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661972
  • Cijena: 229.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Josip u Egiptu“ treća je knjiga jednoga od najvažnijih romana nobelovca Thomasa Manna, tetralogije „Josip i njegova braća“, u novom prijevodu Milana Soklića. Cijela tetralogija iz tiska će izaći do kraja 2011. godine.

O ovom djelu najveći poznavatelj njemačke književnosti prof. dr. Viktor Žmegač kaže: "Thomas Mann u svom je golemom romanu u četiri dijela na svoj način ispripovijedao biblijsku priču: mitsku maštu podvrgnuo je psihološkoj analizi u duhu ironije koja se poigrava s doživljavanjem prošlosti. U skladu je s parodističkim stilom način na koji se prepleće drevna predaja s tumačenjem suvremene znanosti, tako da pritom ne napušta slobodu rasuđivanja."

***

Thomas Mann (Lübeck 6. lipnja 1875. - Zürich 12. kolovoza 1955.) jedan je od najvažnijih pisaca 20. stoljeća. S njegovim je djelima njemački moderni roman uvršten u vrh svjetske literature, a pozitivan odjek njegova slojevita djela širom svijeta gotovo je nenadmašan. Nagrađen je Nobelovom nagradom 1929. Bježeći pred nacizmom, otišao je u egzil, što je utjecalo i na profinjenost njegova jezičnoga umjetničkog izričaja. U Europu se vratio tek 1952. Umro je 1955. u Zürichu.

Svoje najpoznatije djelo, novelu „Smrt u Veneciji“ Mann je objavio 1912. godine. Od značajnijih djela valja još spomenuti povijesni roman „Čarobna gora“ (1924), tetralogiju „Josip i njegova braća“ objavljenu od 1933. do 1943. godine, „Lotta u Weimaru“ i „Doktor Faustus“ (1947).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Josip u Egiptu (Josip i njegova braća) - Thomas Mann –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –