Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ankica Blažinović-Kljajo

Meni je najbolje biti ja

  • Nakladnik: Alfa
  • 03/2011.
  • 106 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532972801
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Priče u ovoj knjizi jednostavne su i kratke. Njihovi su junaci sasvim obične djevojčice i dječaci od jedanaest ili dvanaest godina i poneki jednako običan oblak, stablo ili vrabac. Muče ih problemi kakve svi mali, i poneki veliki, čitatelji imaju. Jesu li dovoljno dobri, lijepi, pametni...? Ali oni nikada nisu sami. S njima su oni koji ih vole, mama tata, profesori, prijatelji... Netko njima blizak. Otvorite knjigu, u njoj ćete i vi naći podršku na svojim životnim putovima.

Svaka od ovih kratkih proza ponajbolje govori o tome da su to priče vrlo bliske djetetu početnih razreda osnovne škole. Svaka od tih priča u isto vrijeme upućuje djetetu životnu poruku i pouku. Ovdje treba naglasiti da su te poruke i posebno pouke nenametljive, te da su sastavni dio umjetničkoga djela.

Način izražavanja blizak je djetetu i pomaže mu da se svakoj priči približi s puno ljubavi i zanimanja.

Branko Pilaš


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –