Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aurelius Augustinus

Misli

  • Nakladnik: Verbum
  • Urednik: Ana Balta
  • 12/2005.
  • 118, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532350330
  • Cijena: 35.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Aurelije Augustin svojom misli ostavio je neizbrisiv pečat na cjelokupni razvoj kršćanstva. Njegovi brojni teološko-filozofski radovi zacrtali su smjernice cjelokupnoj kršćanskoj misli, sve do naših dana. S druge strane je u svojim slavnim "Ispovijestima" sugestivnim i živim stilom iznio povijest svojega duhovnog života te analizirao ljudske osjećaje u svim oblicima.

Ovaj izbor misli iz Augustinova bogata opusa koji je priredila Ana Balta daje cjelovit pregled misli jednog od najznamenitijih latinskih crkvenih otaca i zapadnih crkvenih učitelja.

Aurelije Augustin (354. – 430.) jedan je od najvećih umova kršćanstva. Teolog, filozof i mislilac, ali i nježni pastir duša. U mladosti je živio razvratnim životom i zapao u sektu manihejaca. Ali u dobi od 32 godine se obratio na kršćanstvo, te je u svojim čuvenim "Ispovijestima" o tom događaju ispjevao jednu od najljepših pjesama pokajnica.
Bio je veliki propovjednik, a svojim je raspravama pobio mnoga krivovjerja svoga vremena. Iza sebe je ostavio 113 knjiga i 218 pisama te više od tisuću propovijedi. Uz "Ispovijesti", najznačajnije mu je djelo "De civitate Dei" ("O državi Božjoj"), najvrjedniji primjer starokršćanske apologetike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –