Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dalibor Cikojević

Posljednja violina Niccolòa Amatija

  • Nakladnik: Leykam international
  • 03/2012.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789537534844
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman o nastanku jedne violine krajem 17. stoljeća u radionici čuvenog majstora iz Cremone Niccolòa Amatija i njezinom putu kroz povijest sve do današnjih dana. Na tom putovanju kroz vjekove i lutanju od jedne ljudske sudbine do druge, violina dospijeva i do ruku slavnih violinskih virtuoza Niccolòa Paganinija i Fritza Kreislera, a određuje i životni tijek obitelji Katunarić, čiju priču pratimo usporedo s povijesnim zbivanjima.

"Violina Niccolòa Amatija" je roman u kojem se miješaju fikcija i povijesna zbilja, rekonstruirana na temelju stvarnih činjenica i dokumenata, pisama i novinskih članaka koji osvjetljavaju pojedine epizode života velikih umjetnika i graditelja violina.

U današnjem svijetu poremećenih vrijednosti i prioriteta, određenih logikom profita i globalizacijskim kapitalizmom, ova knjiga nas potiče na preispitivanje našeg odnosa prema tradiciji, humanizmu i kulturnom nasljeđu na kojima počivaju temelji naše civilizacije.


"Cikojević je složenu kulturnopovijesnu građu uspio sretnom rukom beletrizirati i čitatelju pružiti doista nesvakodnevno djelo. Tko taj roman propusti ili zanemari, sam je kriv."

Viktor Žmegač

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –