Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Raj Patel

Vrijednost ničega : Kako preoblikovati tržišno društvo i redefinirati demokraciju

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 09/2012.
  • 328 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664010
  • Cijena: 18.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kad bi se u obzir uzela čitava društvena, ekološka, zdravstvena i ekonomska cijena proizvodnje hamburgera, prosječni Big Mac koštao bi gotovo 1000 kuna. Eksternalizacija troškova, najčešće u zemlje Trećega svijeta, već je dulje način na koji funkcionira suvremeni kapitalizam.

"Vrijednost ničega" pokazuje kako smo došli do tog stanja, ali umjesto zadržavanja na kritici Raj Patel nudi i konkretne prijedloge za izlaz iz slijepe ulice. Radeći u Svjetskoj banci, Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i Ujedinjenim narodima, autor je stekao iskustvo iz prve ruke, da bi postao gorljivi kritičar svih tih institucija i bježao od suzavca na sva četiri kontinenta protestirajući protiv njih.

"Vrijednost ničega"
je provokativna knjiga koju je New York Times odmah uvrstio na listu bestselera, a vodeća teoretičarka antiglobalističkog pokreta Naomi Klein proglasila "briljantnom knjigom" koja pruža odgovore za izlazak iz financijskog ludila.


***

Raj Patel studirao je na Oxfordu, Lon­don School of Economics i Cor­nellu. Bio je znanstveni istraživač na Yaleu, a trenutačno je profesor na sveučilištima KwaZulu-Natal i Ca­li­fornia u Berkeleyju. Surađivao je sa Svjetskom bankom, stažirao u Svjet­skoj trgovinskoj organizaciji (WTO), radio kao sa­vjetnik za Uje­dinjene na­rode te pro­svjedovao pro­tiv nekadašnjih poslodavaca. Nje­gova prva knjiga "Stuffed & Starved: The Hidden Battle for the Glo­bal Food System" ("Siti i gladni: skrivena bitka za globalni prehrambeni sustav", Portobello, 2008.)
objav­ljena je u jedanaest zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Vrijednost ničega - Raj Patel –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –