Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petar Šegedin

Pojam uma u Platona

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 11/2012.
  • 404 str., meki uvez
  • ISBN 9789531509701
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tematikom i metodologijom izvedbe rijetko i u okvirima suvremene svjetske filozofske literature, izvorno i poticajno filozofsko djelo znanstvenika Petra Šegedina problematizira pojmove i koncepcije uma i mišljenja u Platonovoj filozofiji kao temeljaca filozofije općenito. Na temelju filologijske analize i filozofijske interpretacije svih važnijih Platonovih dijaloga, autor Platonovo poimanje pojmova uma i mišljenja osvjetljava u kontekstu njihova ontologijskog, spoznajno-teorijskog, etičkog i psihologijskog značenja.


***

Petar Šegedin (filozof), znanstveni suradnik na zagrebačkom Institutu za filozofiju rođen je 1973. u Splitu. Filozofiju i grčki jezik s književnošću diplomirao je 1998. na zagrebačkome Filozofskom fakultetu gdje je 2006. magistrirao iz filozofije radom o Nietzscheu. Doktorirao je 2010. radom o Platonu na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2001. te 2002. boravio je na Sveučilištu u Tübingenu na stručnom usavršavanju za doktorande. Objavio je prijevod Platonova dijaloga "Parmenid" (Zagreb 2002) i knjigu "Volja za moć i problem istine" (Zagreb 2007), a uredio je zbornik "S ove strane beskonačnosti: filozofiranje i more" (Zagreb 2008).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –