Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Robotham

Uništenje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Tamara Bašić
  • 06/2014.
  • 428 str., meki uvez
  • ISBN 9789533164281
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Klinički psiholog Joe O’Loughlin profesor je biheviorističke psihologije na Sveučilištu u Bathu. Već je dvadeset godina u braku s Julianne, s kojom ima dvoje divne djece. Jedino što njegov život dijeli od idealnog je Parkinsonova bolest s kojom živi već pune četiri godine. Usprkos njezinim sve vidljivijim simptomima, Joe je odlučan ne dopustiti da mu bolest odredi život.

Njegova će odlučnost doći na kušnju kad ga policija pozove u pomoć. Jedna žena stoji na visećem mostu u Cliftonu, posve gola na kiši, izuzevši crvene cipele na nogama. Uživljeno razgovara na mobitel i uopće ne reagira na Joeov dolazak. Duboko osupnut tim događajem, Joe i ne sluti da je on prvi u nizu mnogih sličnih, i da se iza njih krije nešto mnogo mračnije od onoga što bi njegovo oslabjelo tijelo moglo podnijeti.

Algoritmovi čitatelj upoznali su Michaela Robothama i njegova protagonista Joea O’Loughlina u velikom hitu "Osumnjičenik", također objavljenom u NAJbiblioteci. "Uništenje" je Robothamu po drugi put donijelo nagradu Ned Kelly za najboljeg pisca kriminalističkih romana u Australiji, uz još pregršt nominacija diljem svijeta. Usudite se zaroniti još jednom u mračni labirint Robothamovih psiholoških trilera u prijevodu Tamare Bašić.

Michael Robotham (1960.) je australski pisac. Dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane "Lost" (2005.) i "Uništenje" (Shatter 2008.), a isto toliko puta našao se i u užem izboru nagrade CWA UK Steel Dagger (2007. s knjigom "The Night Ferry" i 2008. s knjigom "Uništenje". Karijeru je započeo kao istraživački novinar, a potom i "ghostwriter" na biografijama poznatih britanskih političara, pop-zvijezda, pustolova i sl. Najpoznatiji je po seriji psiholoških  trilera koji su originalni spoj psihološke drame, osebujnog protagonista i zadiranja u mračne zakutke čovjekove nutrine te prevedeni na više od dvadeset jezika. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –