Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne K. Rowling John Tiffany Jack Thorne

Harry Potter i ukleto dijete : prvi i drugi dio : 2. izd.

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Dubravka Petrović
  • 01/2018.
  • 340 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533168302
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Romanom "Harry Potter i darovi smrti" prije gotovo jednog desetljeća autorica J.K. Rowling ostavila je obitelji Weasley-Potter (Harryja i Ginny) i Granger-Weasley (Rona i Hermione) pred Hogwarts Expressom gdje se najmlađa generacija njihove djece upućuje u Školu vještičarenja i čarobnjaštva, popularno znanu kao Hogwarts. Odrasli su napokon bili na sigurnom nakon smrti strašnog Lorda Voldemorta, djeca su se radovala, te pomalo i plašila čuvene škole, ukratko, sve je bilo kako treba.

Devetnaest godina nakon završetka velikog rata Dobra protiv zla, u kojem je Dobro trijumfalno nadvladalo potonje, odnosno nastavivši radnju na ispraćaj malenih u Hogwarts, ponovno pratimo živote junaka koji su mnogima upečatljivo obilježili djetinjstvo. Harryju Potteru nikad nije bilo lako pa nije ni danas dok nastoji pronaći ravnotežu između uloga prezaposlenog djelatnika Ministarstva magije, supruga i oca troje djece školske dobi.

I dok je Harry prisiljen uhvatiti se ukoštac s prošlošću koja odbija ostati gdje joj je i mjesto, njegov najmlađi sin Albus mora se boriti s teretom obiteljskog nasljeđa koje nikad nije želio. U zlokobnom stapanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin otkrit će neugodnu istinu: tamu ponekad pronalazimo na sasvim neočekivanim mjestima.

"Harry Potter i ukleto dijete" za one je čitatelje koji dobro poznaju Harryja i njegove prijatelje, koji na svakoj stranici ovog djela mogu zatvoriti oči i zamisliti Hogwarts, plašt nevidljivosti, portrete koji govore, stepenište koje se pomiče, čokoladne žabe i druge fantastične stvari. Ova je priča ispričana u  četiri čina te sadržava sedamdeset pet prizora različite duljine i u različitim vremenskim razdobljima, što cijeloj priči dodatno daje na dinamici i napetosti.Prema novom, izvornom predlošku koji potpisuju J.K. Rowling, John Tiffany i Jack Thorne nastao je dramski tekst "Harry Potter i ukleto dijete" autora Jacka Thornea. Osma priča o Harryju Potteru ujedno je i prva priča namijenjena izvođenju na kazališnoj pozornici. Ova posebna verzija teksta koja se koristila na glumačkim probama upoznala je čitatelje širom svijeta s nastavkom putovanja Harryja Pottera i njegovih prijatelja i obitelji odmah nakon svjetske praizvedbe drame na londonskom West Endu 30. srpnja 2016. godine.

Scensku izvedbu "Harryja Pottera i ukletog djeteta" producirali su Sonia Friedman Productions, Colin Callender i Harry Potter Theatrical Productions. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –