Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guy Gavriel Kay

Ispod neba

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Maja Buljan
  • 04/2016.
  • 464 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533168043
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na kitanskom dvoru presvijetlog cara Taizua svaka izgovorena riječ nosi svoj značaj, konstrukcija rečenice dvostruki smisao, a svaki čin nosi neumitne posljedice koje se poput krugova na vodi odbijaju od daleke obale i vraćaju natrag dvjesto pedeset puta jače.

Shen Tai, mlađi sin slavom ovjenčanog Generala odlučit će propisane dvije godine tugovanja za časnim ocem provesti kraj jezera na ničijoj zemlji gdje je vođena posljednja velika bitka između Kitanaca i Taguranaca, bitka koju je vodio njegov otac, bitka u kojoj je na obje strane poginulo više od sto tisuća ljudi, čiji su leševi ostali nepokopani razasuti po obalama.

U tom samotnom poslu pokapanja mrtvih s obje strane, Tai će pronaći neki unutrašnji mir i spokoj. Bijesni duhovi poginulih blagonaklono će gledati na njegov trud, ali ne samo oni. Netko drugi je primijetio njegov plemeniti čin. Kitanska princeza, koja je kao zalog mira udana za taguranskog vladara, odlučila je Taiju pokloniti nezamisliv, neprocjenjiv dar dostojan samog Cara, dvjesto pedeset sardijskih konja, najplemenitijih stvorenja koja čovjek može zajahati.

I odjednom iz samotne izolacije Tai biva bačen u vrtlog dvorskih intriga. U turbulentno vrijeme kada se barbarska plemena Bogüa spremaju za napad na granice carstva, kada građanski rat izgleda neminovan, tih dvjesto pedeset konja odjednom će prestati biti blagoslov, već smrtonosni uteg oko vrata. Kome će se Tai prikloniti? Tko je na njega poslao plaćene ubojice? Što namjerava moćna careva konkubina Wen Jian? Kako će na sve reagirati guverner An Li koji upravlja vojskom sjeveroistočnih pokrajina carstva? Igra li Taijev stariji brat Liu neku svoju podmuklu igru, sada kada je ustoličen kao glavni savjetnik prvog ministra Wen Zhoua i poslao njihovu sestru kao nevjestu barbarskom poglavici?

Na putu do glavnog grada Xinana vrebaju mnoge zamke. Taiju će trebati mudrost da procjeni otkud dolazi opasnost, ali on nakon dvije godine samovanja nema pojma kakva je ravnoteža snaga trenutno na dvoru. Jaše u susret pogibelji, a uz njega su samo mlada ratnica Wei Song i vremešni pjesnik Sima Zian.

U epskoj priči "Ispod neba" iz pera Guya Gavriela Kaya, jednog od najutjecajnijih pisaca fantastike, dolaze do izražaja sve njegove kvalitete – široka paleta likova na platnu zbivanja koja određuju sudbine naroda, promišljena karakterizacija protagonista koja ih čini vjerodostojnim akterima pažljivo osmišljenog zapleta i uvijek – uz ushit bitaka i pritajene melankolije zbog sudbine koja se nemilice poigrava s junacima, usprkos svim njihovim naporima da je promijene.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –