Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guy Gavriel Kay

Najmračniji put : Fionavarska tapiserija, treća knjiga

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 10/2010.
  • 420 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204841
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Strašna je zima prestala i pretvorila se u ljeto, ljeto kratkotrajnoga predaha prije konačnog sraza dobra i zla. Dok vrhovni kralj Brennina kreće u pohod na sjever sa svojom vojskom i saveznicima, sudbina Fionavara ovisi o jednome mladiću: o Darienu, plodu Maugrimova nasilja nad Jennifer.

Darien je divlja nit u potki tapiserije i Jennifer se nada da on može donijeti preokret, ali u čiju korist, to nitko ne zna. Što će biti Darienov konačni odabir, što ako odluči poći najmračnijim putem – putem saveza sa svojim ocem…

Poklonici Guya Gavriela Kaya dugo su iščekivali objavljivanje hrvatskog izdanja "Fionavarske tapiserije", opsežnog djela u tri sveska koje je autoru priskrbilo svjetsku slavu koja raste i raste iz godine u godinu.

"Stablo ljeta", "Lutajući plam" i "Najmračniji put" pokazali su da očuvana mitološka predaja čovječanstva – u ovom slučaju mahom keltske i nordijske legende – umješnim tvorcima svjetova poput Kaya pruža dovoljno građe za nova i autentična ostvarenja, koja ne moraju uvijek slijepo slijediti Tolkienov dokazano uspješan pristup.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Najmračniji put : Fionavarska tapiserija, treća knjiga - Guy Gavriel Kay –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –