Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne K. Rowling

Bajke barda Beedlea

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Dubravka Petrović
  • 12/2008.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532208078
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kada je potkraj prošle godine J. K. Rowling objavila knjigu "The Tales of Beedle the Bard" ("Bajke barda Beedlea"), ekskluzivno izdanje otisnuto u samo sedam (!) primjeraka, brojni poklonici serijala o Harry Potteru bili su dvostruko razočarani: magija ispredana oko mladog čarobnjaka došla je kraju objavljivanjem posljednjeg, sedmog sveska serijala ("Darovi smrti"), a zbirka bajki o čarobnjacima "Bajke barda Beedlea", koju je Rowlingova napisala da se oprosti od svijeta koji je voljela i s kojim je živjela punih 17 godina, objavljena je u humanitarno-kolekcionarsku svrhu u samo sedam luksuzno opremljenih knjiga, uvezenih u marokansku kožu i ukrašenih srebrom i poludragim kamenjem.

Šest je primjeraka knjige J. K. Rowling poklonila ljudima koji su bili povezani s njenim radom na Harry Potteru, a sedmi je završio na aukciji u Sotheby'su, gdje ga je otkupio Amazon za basnoslovnih 2,7 milijuna eura, nakon čega je knjigu u digitalnom obliku učinio dostupnom fanovima na web stranici posvećenoj knjizi.


No, sada je ova knjiga dostupna i "običnim" fanovima. "Bajke barda Beedlea" igraju važnu ulogu u posljednjem nastavku serijala o Potteru, jer ju je direktor škole Hogwarts Albus Dumbledore poklonio Hermioni budući da sadrži upute kako poraziti zlog čarobnjaka Voldemorta.

Svaka od pet osebujnih priča u “Bajkama barda Beedlea” čarobna je na svoj način, ali sve čitatelju oduzimaju dah majstorskim spajanjem smiješnog i pogibeljnog.

U popratnim komentarima koje potpisuje profesor Dumbledore uživat će i bezjaci i čarobnjaci, jer se među profesorovim promišljanjima o dubljem značenju bajki mogu pronaći i mnoge pikanterije o životu u Hogwartsu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –