Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 26.05.2013.

12. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Varaždinu

12. Festival europske kratke priče održat će se 26. - 31. svibnja u Zagrebu i Varaždinu, a ugostit će preko dvadeset najboljih svjetskih pisaca iz petnaest zemalja. Festival će službeno otvoriti Owen Martell (Vels), Josip Novakovich (Kanada) i Keith Ridgway (Irska) 26. svibnja u 20 sati u književnom klubu Booksa.
Najava • 27.05.2012.

11. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Pazinu

11. Festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu. Ovogodišnji Festival predstavit će preko 20 odabranih vrsnih europskih književnika, među kojima su Cees Nooteboom, Dimitri Verhulst, Jacinto Lucas Pires, Xabier Montoia, Clemens Meyer, David Albahari… te domaće snage.
Najava • 11.05.2012.

Književni petak : Festival europske kratke priče

Na Književnom petku će biti govora o Festivalu europske kratke priče i njegovim odbljescima; prošlim, sadašnjim i budućim, o tome kako je "ostao malen i postao velik"... Nakon 10 godina postojanja, o The Festivalu govore: Zoran Ferić, Snježana Husić, Karla Pudar i Roman Simić Bodrožić.
Vijest • 28.05.2011.

10. FEKP - Festival europske kratke priče 2011.

FEKP - Festival europske kratke priče ove godine zaokružuje desetu obljetnicu, a ove godine održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Splitu, i bit će svojevrsni 'the best of', izbor ponajboljeg što je festival okupio tijekom dosadašnjih izdanja. Neformalno otvaranje ovogodišnjeg Festivala održat će se u nedjelju, 29. svibnja, u Ateljeima Žitnjak.
Najava • 02.06.2010.

Festival europske kratke priče seli u Rijeku

Festival europske kratke priče, u srijedu, 2. lipnja seli u Rijeku, čime riječka publika, nakon čak dva književna sajma, ima prigodu prisustvovati još jednom vrhunskom književnom zbivanju. U Rijeci će se publici predstaviti Elizabeth Strout, Wells Tower, Jaroslav Rudiš, C.K. Stead i mnogi drugi.
Najava • 03.06.2009.

Festival europske kratke priče seli se u Zadar

Od sutra, 3. lipnja, većina autora i predstavljanja na Festivalu europske kratke priče 2009. seli se u Zadar, a od Zagrebačkog programa ostaje predstavljanje knjige "Poludnica", autorice Julie Franck. U Zadru se program nastavlja razgovorom na temu Suvremene Irske književnosti na Sveučilištu u Zadru, te večernjim čitanjem u Arsenalu.
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!
Najava • 01.06.2009.

Započinje 8. Festival europske kratke priče

U ponedjeljak, 1. lipnja 2009. službeno se otvara 8. Festival europske kratke priče, najopušteniji književni festival u Hrvatskoj. Od događanja na FEKP-u u ponedjeljak, izdvajamo razgovor za pamćenje između izraelskoga pisca Alexa Epsteina i Palestinca Samira El-Youssefa, predstavljanje portugalskog pisca Gonçala M. Tavaresa te večernje čitanje u Booksi..