Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Barbarić

Veliki prsten bivanja : (Uvod u Nitzscheovu misao)

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 08/2014.
  • 113 str., meki uvez
  • ISBN 9789533410319
  • Cijena: 40.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Polazeći od osnovnih Nietzscheovih misli, Damir Barbarić u središte vlastitih izvornih i poticajnih studija o Nietzscheovoj misli  postavlja njegovo filozofsko putovanje do mišljenja cjeline svijeta sa stajališta volje za moći onkraj tradicionalne metafizike.

Nietzscheova inventivna misao razvija se kroz brojne filozofske paradokse, a Barbarićevom interpretacijom njezinih temelja dominiraju pojmovi sile, kruga, (z)bivanja, slike, osjećanja, vječnosti, beskonačnog. Tri Barbarićeve studije sabrane u ovoj knjizi nastale su u posljednje tri godine a izvorno su napisane i objavljene na njemačkome jeziku.


***

Damir Barbarić (Zagreb, 1952), filozof i politolog, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Institutu za filozofiju u Zagrebu. Predavao je ontologiju i povijest filozofije na studiju filozofije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu (1997-2010), a u svojstvu gostujućega profesora i istraživača radio je na više europskih sveučilišta i akademija znanosti (Ljubljana, Beč, Prag, Padova, Braunschweig, Tübingen, Innsbruck, Rostock, Berlin, Basel, Budimpešta, Göttingen, Sarajevo, Jena, Freiburg, München, Tokio, Pisa, Hamburg, Dresden, Oxford, Bologna).

Redovito objavljuje u Hrvat­skoj i inozemstvu: uz više od 220 izvornih članaka, studija i recenzija objavljenih u periodici i razli­čitim zbornicima, napisao je, uredio i za tisak priredio osamdesetak knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –