Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Berislav Lončarević

Bijeg u planine ili kamo nas je odnijela snježna daska

  • Nakladnik: Durieux
  • 08/2014.
  • 174 str., meki uvez
  • ISBN 9789531884037
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Bijeg u planine" knjiga je o počecima snowboarda u Hrvatskoj, ali i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put. Ti inovativni klinci okrenuli su leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, na snijeg, i pokušali oživjeti one stare ideale poznate iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugotrajno negirali.

Vrijeme ih je ipak na kraju uspjelo sustići, ali njihov put time nije postao obezvrijeđen, on je s planinskih vrhova samo premješten na područje konformizma života srednjih godina, gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena.

Po svojoj formi ova je pripovijest postavljena između romana, kratkih priča u nizu i putopisne proze, te je zaokružena slika tog vremena. Knjiga je oda generaciji koja danas živi običnim životom, ali nije zaboravila svoj bunt, koji nikada dosad nije bio medijski eksponiran.


***

Berislav Lončarević čovjek je od knjiga, ali isto tako zaljubljenik u planine i ocean. Nakon što je podario svoju mladost snježnoj dasci u zimskim mjesecima te wakeboardu u ljetnima, otisnuo se na putešestvije koje ga je uobličilo u pasioniranog surfera oceanskih valova. Već više od deset godina živi u Indoneziji, gdje svoje vrijeme dijeli između knjiga i valova. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –