Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dinko Kreho

Odmor od kulture

  • Nakladnik: Durieux
  • 07/2021.
  • 165 str., meki uvez
  • ISBN 9789531884976
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dinko Kreho, autor nekoliko zapaženih esejističkih i pjesničkih knjiga, sada je istupio sa svojom prvom pripovjednom zbirkom "Odmor od kulture". Kroz četrnaest slipstream priča, oblikovanih kao zagonetka s dilandogovskim obratom, defiliraju kiborzi i divovski roboti, ljudi prerušeni u jednoroge, igraće konzole za prijenos u drugu dimenziju i još svakojake fantastične pojave.

Što se događa kada spomenička baština dobije vlastitu volju? Može li praznina biti postojanija od nečije prisutnosti? U zanimljivom spoju "trivijalnog" i "sofisticiranog" Dinko Kreho promišlja probleme i mogućnosti transhumanizma, alternativne načine proizvodnje energije i granicu između umjetnosti i zbilje.

Dinko Kreho (Sarajevo, 1986.) bio je član uredništva dvotjednika za kulturu i društvena pitanja Zarez, suradnik regionalnog projekta Alternativna književna tumačenja (AKT), te voditelj tribine Od rijecči do rijecči u književnom klubu Booksa. Književnokritičke, esejističke i publicističke tekstove redovno objavljuje na portalima booksa.hr i proletter.me, kao i u tjedniku Novosti.

Objavio je pjesničke knjige "Ravno sa pokretne trake" (2006.), "Zapažanja o anđelima" (2009.) i "Simptomi" (2019.), esejističke knjige "Bio sam mladi pisac" (2019.) i "Naš vršnjak Dylan Dog" (2021.), radio dramu "Bezdrov: Zvižduk u noći" (u koautorstvu s Darijem Bevandom, 2013.), kao i stotinjak književnokritičkih i esejističkih tekstova u tiskanim i digitalnim medijima. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –