Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Teresa Forcades Esther Vivas

Bez straha

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Nikola Pezić
  • 08/2014.
  • 104 str., meki uvez
  • ISBN 9789533167855
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Benediktinska redovnica s doktoratima iz zdravstva i fundamentalne teologije Teresa Forcades i njezina sugovornica, novinarka i magistrica sociologije Esther Vivas progovorile su o mnogim aspektima suvremenosti, bez straha. Teresa Forcades i Esther Vivas su se u svojim razgovorima dotaknule mnogih gorucih tema: siromaštva, prava na odlučivanje, farmaceutske industrije, kapitalizma, gubitka radničkih prava, novih pokreta, ali i etike, socijalne interpretacije Biblije i ideje slobode.

Teresa Forcades doktorirala je javno zdravstvo na Sveučilištu u Barceloni, a na Harvardu magistrirala teologiju; pripada redu katalonskih benediktinki, a u svojim predavanjima koja održava diljem Europe često kritizira kapitalizam i sva njegova obilježja te patrijarhalnost Katoličke crkve, boreći se za prava žena u crkvenoj i javnoj sferi.

Objavljuje knjige o teološkim temama, farmaceutskoj industriji i feminizmu te je ustrajna zagovornica katalonske neovisnosti i aktivistica španjolskog pokreta Indignadosa (Ogorčeni), nastalog na temelju masovnih prosvjeda 2011. godine. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– O knjizi “Bez straha” Terese Forcades –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –